Yumurtlama bozukluklarının teşhisinin, hem klinik semptomları hem de tanı testlerinin sonuçlarını göz önünde bulundurarak kapsamlı bir yaklaşım gerektirdiğine dikkat etmek önemlidir. Bir doğurganlık uzmanı veya üreme endokrinoloğu tarafından yapılan kapsamlı bir değerlendirme, hormonal dengesizliklerin doğru bir şekilde teşhis edilmesinde ve yumurtlama bozuklukları ve kısırlık ile mücadele eden kadınlar için en uygun tedavi seçeneklerinin belirlenmesinde çOkay önemlidir.
Bunun haricinde, hormonları ve yumurtlamayı harekete geçirecek doğal yöntemlerde bulunmakta ancak bu yöntemleri ne kadar doğal olsa da doktorunuza danışmadan uygulamayınız. Yumurtlama bozukluğu ile gebelik isteği arasındaki ilişki
Pituitary tumors: Tumors during the pituitary gland can result in hypogonadotropic hypogonadism by impacting the cells that secrete gonadotropins.
3. Hormonal Tedaviler: Hormonal tedaviler, kısırlığa katkıda bulunan hormonal dengesizlikleri gidermek için yaygın olarak kullanılır.
Bundan dolayı erkeğin kan östrojen düzeyinde artış olur ve kadın tipi değişiklik yaşanır. Daha sonra da östrojen kaynaklı yağlanma, diğer bazı hormonların düzeyinde de değişiklik meydana getirir.
Rahim veya yumurtalık cerrahisi: Rahim veya yumurtalıklarla ilgili yapılan cerrahi müdahaleler, hormonal dengesizliklere neden olabilir.
Bu hastalara yumurtlama tedavisi yani ovulasyon indüksiyonu olarak ifade edilen tedaviler uygulanır. Bu tedaviler yetersiz kaldığı takdirde tüp bebek tedavisine başvurulur. Yumurtlama düzenleyici tedaviler ile gebelik gerçekleşebilmesi açısından tedavi planına aşılama da ilave edilir.
Kolay, ucuz ve güvenilir olması nedeni ile genellikle kanda progesteron analizi kullanılır. Ayrıca kadınların kendi kendilerine evde yapabilecekleri yumurtlama check kitleri ve gebe kalma ihtimalinin yükseldiği günleri belirlemede kullanılan basit discover this testlerde mevcuttur.
Yumurtlama bozukluğu kısırlık etkenleri arasında sıklıkla karşılaşılan sebeplerden birisidir. Bu vulatuar disfonksiyon olarak da ifade edilmektedir. Kadınlarda kısırlık sebeplerinin yaklaşık üçte biri yumurtlama sorunları ile alakalıdır. Burada yumurtlama bozukluğu ya da yumurtlama bozukluğu söyleminden kasıt genel olarak yumurtlama düzensizliğidir.
El ve ayaklara yeterince kan gitmediğinde soğur ve şişer. Düşük nabız ve ayaklarda olan renk değişimleri kan dolaşımında sıkıntı olduğunu gösterir. Cilt mavi renk aldıysa oksijensiz kalmıştır.
Adet düzensizliği giderilmezse ileride yumurtlama fonksiyonları sağlıksız olabilir, kısırlık yaşanabilir, aşırı kilo alımına neden olabilir. Bu hormonsal dengesizlikler kişinin hem beden sağlığını hem de ruhsal dengesini bozar, sarsar.
Kadının doğal yollarla gebe kalamadığı durumlarda yumurtlama olmadığından şüphe edilebilir. Bu gibi bir durumda yumurtlamanın olup olmadığı eczanelerde satılan ovulasyon testleriyle ya da bir sağlık kuruluşunda doktorun yapacağı testle anlaşılabilir.
Yumurtlama bozuklukları nispeten yaygındır ve her yaştan kadını etkileyebilir, ancak prevalansları spesifik bozukluğa ve popülasyona bağlı olarak değişir.
Ağrı, sancılı veya kramp şeklinde olabilir. Ağrı çok şiddetli olduğunda ağrı ile baş etmeyi kolaylaştırmak için bir sağlık kuruluşundan yardım alınabilir. Nadir durumlarda resources ağrı altta yatan başka bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Altta yatan hastalıklar şunlar olabilir: